حرفه ای کار کنیم و حرفه ای بمانیم
در عصر کنونی که زندگی ها و ارتباطات مردمی با یکدیگر و حتی با اقشار و ملیت های مختلف تغییر کرده و به شیوه نوینی در حال اجرا است، رسانه ها به عنوان مهم ترین عامل در این حوزه نقش آفرینی می نمودند.
ما اعتمادمان را در اختیار رسانه به عنوان یک قدرت قرار داده ایم که اخبار، سرگرمی و آموزش را در اختیار ما قرار می دهد. اگرچه تاثیر رسانه ها بر فرزندان، نوجوانان و جامعه ما آنقدر زیاد است که باید با چگونگی آن آشنا شویم. رسانه ها از طریق تبلیغات آنچه عرضه می کنند و ما هر لحظه در جریان آنها قرار می گیریم، میلیون ها دلار سرمایه کسب می کنند.
رسانه تاثیر بسزایی بر شکل گیری اذهان عمومی یک جامعه دارد. رسانه می تواند بر اساس اینکه چه محصولی را ارائه می دهد، اذهان عمومی را شکل داده و جهت دهی کند.
از نظر نوئل نئومان رسانهها به سه روش بر مارپیچ سکوت تأثیر میگذارند: نخست این باور را در افراد جامعه ایجاد میکنند که عقاید مسلط چه نوع عقایدی هستند؛ دوم: به افراد جامعه القاء میکنند که چه عقایدی در حال شکلگیری و گسترشاند و در پايان به افراد جامعه القاء میکنند که ابراز برخی عقاید موجب منزوی شدن آنها میشود، در حالیکه ابراز برخی عقاید دیگر با استقبال سایر افراد جامعه روبه رو میشود.
کسب اطلاعات، یکی از عوامل توجه و علاقه مردم به رسانه هاست. رسانه ها باعث وحدت و تعامل اجتماعی می شوند اما در این مطلب به نگرش درخصوص چگونگی عملکرد رسانه های جمعی پرداخته می شود تا شاید کمکی در جهت بهبود شرایط کشور به شمار رود.
امروزه بسیاری از رسانه ها براساس گرایشات سیاسی به تصمیم و تحلیل مطالب می پردازند و این امر موجب می شود تا مطالب برحسب سلیقه شخصی یا قشر و گروه خاصی از جامعه به نگارش در آید اما آنچه مورد توجه است تخصصی بودن و انتقال درست و به جای مطالب بوده که متاسفانه امروزه حتی در دنیای مجازی هم دست خوش تغییر و سلایق شخصی قرار گرفته است.
اما از ورود سلیقه های شخصی در دنیای مطبوعات که بگذریم حجم عظیم سایت هایی که بر حسب علاقه و بدون مجوز راه اندازی شده اند را نیز نمیتوان نادیده گرفت که البته درنهایت بسیاری از آنها نیز پس از مدتی با رکود مواجه می شوند.
همچنین باید به این نکته نیز اشاره کرد که وقتی از بروز موفقیت خارجی ها سخن می گوییم باید این را هم مد نظر داشته باشیم که برنامه ریزی جهانی، ارائه راه حل های حرفه ای و استفاده از افراد مجرب از جمله ویژگی هایی است که به صورت جدی مورد توجه واقع شده است.
بنابراین باوجود اینچنین شرایطی میتوان به عنوان توصیه ای به فعالان عرصه هنر، رسانه و مطبوعات یادآور شد که رسانه ها حکم قلب جامعه را دارند و تمام رگ ها و شریان ها از درون آن می گذرد باید بر آن چه وارد آنها می شود و آن چه خارج می گردد نظارت کامل داشت پس با راه اندازی سایت های تخصصی و دور شدن از سایت های عمومی می توان اطلاعات دقیق تری را نیز کسب کرد و از اخبار کذب به دور شد.
راضیه شعبانی - خبرنگار و نویسنده سایت نقاشی ساختمان